dorinta

Suntem oameni. Oameni cu responsabilitati. Oameni care se gandesc la ziua de ieri si vor o zi de maine mai buna. Oameni care iubim. Oameni carora o voce launtrica ne sopteste ca se poate mai mult! Si asa se naste dorinta. Dorinta de a fi mai bun, dorinta de a ne dedica unui scop.

Ce este de fapt dorinta ?

DORÍNȚĂ, dorințe, s. f. 1. Stare sufletească a celui care tinde, râvnește, aspiră la ceva; năzuință, dor, aspirație. ♦ Ceea ce constituie năzuința, aspirația cuiva. 2. Poftă, gust (de a mânca, de a bea ceva etc.); voie. 3. Atracție e*****ă. [Pl. și: dorinți] – Dori + suf. -ință.

Sursa: https://www.dex.ro/dorinta

Ceea ce ne dorim influenteaza drumul nostru in viata – dorinta de a invata cum sa pictezi, dorinta de a invata un limbaj de programare, dorinta de a dansa, dorinta de a comunica cu cei din jurul tau si asa mai departe. As putea insirui multe dorinte, insa cel mai important este puterea acesteia.

Si in mod inevitabil se nasc intrebari:

  1. Ce iti doresti in acest moment?
  2. Cat de mult iti doresti acel lucru?
  3. Chiar de va fi greu, vei renunta sau nu?
  4. Ti-ai pus vreodata aceste intrebari?
  5. Cat de departe esti dispus sa mergi pentru a-ti indeplini dorinta?

Tipul intrebarilor si raspunsurile sunt bineinteles personale si numai tu stii ce inseamna dorinta pentru tine intr-o lume a cotidianului, insa noi stim cu siguranta asta: dorintele se implinesc! Si nu o spunem doar noi. O spun si o parte dintre participantii proiectului Guide Me. Doua eleve ambitioase si determinate, ce au avut o singura dorinta anul acesta si anume sa obtina diploma de bacalaureat si sa mearga mai departe la facultate. Nu a fost un drum usor, dar finalul a fost unul de neuitat. Iata ceea ce ne-au impartasit fetele din experienta lor.

Interviu Florentina

Intrebare

Cum ti s-a parut aceasta experienta ?

Raspuns

[…] Mi s-a parut din ce in ce mai obositor, doar ca, facand asta in fiecare zi, oboseala disparea. […] mi se parea ca am ajuns la un nivel mai bun […] imi doream sa ajung mai departe. […] Examenul mi l-am dorit, ceea ce m-a motivat si mai mult

Interviu Emilia

Intrebare

Ce te-a atras sa participi la programul Guide Me ?

Raspuns

[…] in fiecare zi vorbeam despre anumite chestii :despre cariera noastra, ce ne-am dori sa facem, ce ne place noua sa facem si am vazut ca sunt oameni deosebiti cu care poti sa comunici si dornici sa ne ajute […]