Te-ai intrebat vreodata cu ce te poate ajuta Uniunea Europeana?

Uniunea Europeana prin institutiile si organismele sale le ofera tinerilor sansa de a studia, de a voluntaria sau de a dobandi o experienta profesionala valoroasa in inima Europei.

Cateva din programele Uniunii Europene despre care ar fi bine sa stii ar fi:

Schimburi si burse

Vrei sa studiezi, sa te formezi sau sa participi la un schimb de tineri intr-una dintre cele 33 de tari participante din Europa si din lume? Programul Erasmus+ te poate ajuta. Acesta se adreseaza adolescentilor si adultilor din interiorul si din afara UE – studenti, profesori, alte categorii de personal.

Voluntariat

Ai deja 18  ani, ești gata de aventura si vrei sa-ti ajuti semenii undeva in Europa? Corpul european de solidaritate ar putea fi exact ceea ce cauti. Descopera ce optiuni de voluntariat ai, in Europa si in intreaga lume.

Mai multe informatii despre program poti regasi si in  materialul video „Aspecte practice privind participarea la Corpul european de solidaritate”.

Munca in alta tara din UE

„Primul tau loc de munca EURES” este un program de mobilitate profesionala initiat de Uniunea Europeana pentru a-i ajuta pe tinerii din tarile UE, Norvegia sau Islanda sa-si gaseasca un loc de munca, un stagiu sau un program de ucenicie in alta tara din UE.